Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Değerli okurlarımız, bugün sizlere güveçte mantar tarifimizi sunmaktan mutluluk duyuyorum. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifi beğeneceğinizi umarak, tarifimize başlayalım. Şimdiden ellerinize sağlık.

Güveçte Mantar Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg mantar
  • Kușbașı doğranmıș tavuk eti
  • 2 adet domates
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diș sarımsak
  • 3 adet yeșil biber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • Sotelemek için sıvı yağ

Üzeri İçin

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Güveçte Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kușbașı doğradığımız tavuk etini, çok az sıvı yağ eklediğimiz tavada rengi dönene kadar soteliyoruz. Ardından doğramış olduğumuz soğanları ve biberleri ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.

Rendelediğimiz sarımsak, patates, mantar ve domatesleri ekleyip iyice kavuruyoruz. Tüm baharatları da ekleyip 2 çay bardağı sıcak suyu dökerek yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz.

Hazırladığımız karışımı güveç kaplarına koyup üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekliyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında kaşar peyniri eriyene ve hafif kızarıncaya kadar bekletiyoruz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Mantarlarınızı temizlerken su altında yıkamak yerine, nemli bir bezle silerek temizlemeniz mantarın fazla su çekmesini engeller ve daha iyi pişmesini sağlar.

Güveç kaplarınız yoksa, fırına dayanıklı herhangi bir kap da kullanılabilir.

Tarife farklı bir aroma katmak isterseniz, biraz beyaz şarap ya da soya sosu ekleyebilirsiniz.

Kaşar peyniri yerine farklı peynir çeşitleri de kullanılabilir. Örneğin, mozzarella ya da parmesan peyniri ile farklı lezzetler deneyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Teşerrüf

23 Temmuz 2024 Salı

Bu tarifi denediniz mi? Tavuk etinin sotelenmesi ne kadar sürüyor? Bir de mantarların fazla su çekmemesi için nemli bezle silme yöntemi gerçekten işe yarıyor mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Teşerrüf,

Tarifi denedim ve gayet lezzetli oldu! Tavuk etinin sotelenmesi genellikle 7-10 dakika sürer, tavuğun parçalarının büyüklüğüne ve ocak gücüne bağlı olarak değişebilir. Mantarların fazla su çekmemesi için nemli bezle silme yöntemi gerçekten işe yarıyor; bu şekilde mantarların dokusu daha iyi korunduğu gibi, yemeğin su oranı da dengede kalıyor.

Umarım sen de denersin ve beğenirsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Türlü Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Türlü Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dana Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Dana Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırın Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Güveç Tarifi ve Malzemeleri