Küçük Güveçte Et Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Küçük Güveçte Et Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşsiz bir lezzet olarak hazırlanacak bir ana yemektir. Güveç içerisinde yapılan yemekler diğer yemeklerin yanı sıra daha lezzetli ve daha enfes bir yemek olmaktadır. Bunun sebebi güveç içerisinde yemekler hava almadan ve güveç içerisinde iyice tüm malzemeler bütünleşerek ağızlarda enfes bir lezzet bırakır. Ayrıca bu yapacağımız tarifte kullanacağımız küçük güveçler içerisinde yapılacaktır. Bu şekilde yapacağımız tarif hem tek kişilik porsiyon olarak hazırlanır hem de içerisine koyduğumuz malzemeler küçük güveçler içinde yapıldığı için tüm malzemelerin kokusu ve suyu daha çabuk birleşir ve elde etmek isteğimiz lezzet daha güzel bir şekilde hazır hale gelebilir. Evdeki bireyleriniz için ya da gelecek olan misafirleriniz için menünüze zengin bir tarif olarak kullanabileceğiniz bir ana yemek özelliğindedir. Tek kişilik küçük güveç içerisinde hazırlayacağınız bu enfes lezzetteki tarifi küçük güveç içinde servis edebilirsiniz. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve herkesin severek yiyeceği bu enfes lezzette ki küçük güveçte et yemeğinin tarifine beraber bakalım;

Küçük güveçte et yemeği için gerekli olan malzemeleri
  • Yarım kilo dana kuşbaşı et,
  • 1 adet biber,
  • 1 adet domates,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası,
  • Birkaç adet arpacık soğan,
  • Bir çay kaşığı pul biber,
  • Biraz karabiber,
  • Bir tutam kekik,
  • Bir tutam tuz,
  • İki tatlı kaşığı kadar sıvı yağ
Küçük güveçte et yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle etleri bir düdüklü tencerenin içerisine koyun ve üzerine su ekleyin. Etlerin üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatarak ocağın üzerine bırakın. Yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar haşlanmaya bırakın. Etlerinizi haşlamaya bıraktıktan sonra bir tencerenin içine sıvı yağ ve arpacık soğanları koyarak ocağın üzerinde biraz pişirin. Arpacık soğanlar biraz yumuşamaya başlayınca ince halka şeklinde doğradığınız biberi de tencerenin içerisine ekleyerek biraz karıştırın. Biberlerde biraz kızarınca küp-küp küçük olarak doğradığınız domatesleri de tencereye ekleyerek biraz daha pişirin. Ardından domates ve biber salçasını da tencerenin içerisine ekleyerek iyice karıştırarak pişirmeye bırakın. Ardından bir taraftan kaynamaya bırakmış olduğunuz etleriniz pişmiş ise etleri suyundan süzerek sebzeleri kavurduğunuz tencerenin içerisine etlerinizi koyarak biraz karıştırın ve sebzeleri ile bütünleşmesini sağlayın. Tüm malzemeler iyice pişince ve bütünleşmeye başlayınca tuz, karabiber, kekik ve karabiberi de ekleyerek biraz daha ocağın üzerinde pişirmeye bırakın ve biraz suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra ocağı kapatın.

İsteğinize göre kaç adet yapacaksanız küçük güveçleri fırın tepsisinin üzerine dizin. Güvecin içerisine hazırlamış olduğunuz sebzeli etli karışımı eşit olarak güveçlere koyun. Sonra etleri haşlamış olduğumuz düdüklü tencerenin içerisindeki et suyunu güveçlerin içerisine biraz koyun. Güveçlerin ağzını hava almaması ve kendi buharıyla pişmesi için alüminyum folyo ile iyice kapatarak tepsinin üzerine dizin. Hazırlamış olduğunuz güveçleri fırın tepsisi ile 220 derecelik fırına koyun ve yaklaşık 15 dakika kadar pişirmeye bırakın. Pişirmesi süresi bittikten sonra güveçlerin üzerindeki alüminyumları kaldırın ve biraz dinlenmeye bırakın. İyice dinlendikten sonra isteğinize göre ister güveç içerisinde ister ayrı bir tabağın içerisinde yemek için servise hazır hale getirebilirsiniz. Yine isteğinize göre üzerine maydanoz keserek üzerine süsler yapabilir ve hem lezzet açısından hem de görsellik açısından daha enfes bir hale getirebilirsiniz. İşte hem yapımı pratik ve kolay olan hem de lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakacak olan küçük güveçte et yemeğinin tarifi.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

yüksel

02 Haziran 2024 Pazar

alüminyum folya sıcakla etkileşince sağlığı tehdit eder.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Yüksel, bu konuda haklısın. Alüminyum folyayı yüksek sıcaklıklarda kullanmak, alüminyumun yiyeceklere geçmesine neden olabilir ve bu da sağlık açısından risk oluşturabilir. Bu nedenle folyanın doğrudan ateşle temasından kaçınmak önemlidir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Taş Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Taş Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Güveçte Et Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Güveçte Et Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Balık Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Balık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri