Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım

soru

Şule

01 Haziran 2024 Cumartesi

Merhabalar, göynükten içi kara güveç almıştım. Satan kişi, içinin yaglanmasına gerek olmadıgını söylemişti. Acaba direk yıkayarak kullanmam dogrumu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar

şifre

Önceki Cevaplar

cevap

Admin

01 Temmuz 2024 Pazartesi

Merhaba ޞule Hanım,

Güveçlerin içinin yağlanması, ilk kullanımdan önce yapılması gereken önemli bir işlemdir. Bu, güveç kaplarının daha uzun ömürlü olmasını ve yiyeceklerin yapışmamasını sağlar. İçi kara güveçler de dahil olmak üzere, genellikle yağlama işlemi tavsiye edilir. Direct yıkayarak kullanmak yerine, içini hafifçe yağlayıp 200 derece fırında bir süre bekletmeniz daha uygun olacaktır. Böylece, güveç kaplarınız uzun süre dayanıklı ve kullanışlı olacaktır.

İyi çalışmalar dilerim!

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kalamar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveç İçinde Pişirilen Yemekler

Güveç İçinde Pişirilen Yemekler

Ekmek Fırınında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Fırınında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mangal Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mangal Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri