guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Güveç Kebabı

Güveç kebabı, Özel yemeklerde, iftar sofralarında ya da sade bir akşam yemeği için tercih edilebilecek ana yemeklerden biridir. Güveç yemekleri lezzet bakımından tencere yemeklerine nazaran daha hoştur. Bu nedenle de özel günlerde daha fazla tercih edilir. Daha önce hiç güveç kebabı denememişseniz bu tarifimizi mutlaka değerlendirmelisiniz. Güveç kebabı nasıl yapılıyor gelin hep birlikte yapalım.

Güveç kebabı için gerekli malzemeler

  • 500 gr dana kuşbaşı et
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tane patlıcan
  • 2 tane domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tane kırmızı biber
  • 1 fincan bezelye
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar sıvıyağ
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber

Sos için

  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su

Güveçte kebap yapılışı

Güveç kebabı için ilk önce kuru soğanın kabukları soyulup yemeklik olacak şekilde doğranır.

Güveç Kebabı

Patates, patlıcan ve domatesin kabukları soyularak küp küp doğranır. Yeşil ve kırmızı biber diğer sebzelere uygun doğranır. Uygun bir tencerenin içine sıvıyağ ve tereyağı koyularak ısıtılır. Isınan yağların üzerine doğranan  kuru soğan eklenip, soğanların kokusu çıkana kadar kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine kuşbaşı doğranmış et eklenir ve et suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Kavrulan etlerin üzerine sırasıyla doğranan patlıcan, patates ve biberler eklenerek harmanlanır. Ardından domatesler, bezelye, sarımsak, baharatlar ve tuz eklenerek kavrulmaya devam edilir. Bir süre kavrulduktan sonra ocaktan alınarak karışım güveçlere paylaştırılır. Güveç kebabının sosu için domates salçası ve biber salçası bir kasenin içine alınarak üzerine sıcak su eklenir. Salçalar sıcak su ile açılır ve güveçlere paylaştırılır. Fırın 200-250 dereceye ayarlanıp ısıtılır ve güveçler fırına verilir. Yaklaşık 30-45 dakika fırınlandıktan sonra fırından alınır. Yanında tercihen pirinç pilavı ile sıcak olacak şekilde servis yapılır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.04.2016 14:23:10

Güveç Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Güveç Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugünde sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık..        ...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıym...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...

Mantar Güveç

Mantar Güveç; Değerli arkadaşlar mantarın pek çok pişirme yöntemi var. Bunlar arasında en lezzetli olanlarından biride mantar güveçtir. Fırında üstü kaşar peynirli olarak hazırladığımız mantar güvecin tadına doyamayacaksınız. Elin...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018