Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Dana Etli Güveç

Dana Etli Güveç

Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri lokum gibi tadı da harika oluyor. Herkes dana etli güveci çok seviyor. Bol vitaminli, mineralli ve protein deposudur. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Çocuklar için de çok sağlıklı bir yemektir. Güvecin yanında pilav da olunca süper bir menü oluyor. Yapmanızı tavsiye ederim. Güveç yemeği toprak güveç kapta da yapılır, normal tencerede de yapılabilir. Güveç, etli sebzeli ya da sade sebzeli olarak yapılır. Hazırlanan güveç arzuya göre ocak üzerinde ya da fırında pişirilir. Ocak üzerinde pişen güveç ile fırında pişen güveç arasında, pişme süresinde ve lezzetinde bir fark olmaz. Yapılan güvecin pişme süresi kullanılan etin çeşidine göre 1-2 saat arasında değişebilir. Kuzu etiyle yapılan güveç ocakta 1 saatte pişer, dana etiyle yapılan güveç 1,5 saat arasında pişer. Bu güveci yaparken hiç su kullanmadan ocak üzerinde pişirdim. Çok güzel oldu. Ama siz sulu ya da susuz olarak da pişirebilirsiniz.

Dana etli güveç tarifinin malzemeleri

  • Yarım kilo dana kuşbaşı,
  • 2 tane patlıcan,
  • 2 tane kabak,
  • 2 tane orta boy patates,
  • 4 tane orta boy domates,
  • 4 tane yeşil biber,
  • 1 baş sarımsak,
  • 2 baş orta boy kuru soğan,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 çorba kaşığı dolusu salça,
  • 1-1,5 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
  • 1 çay kaşığı kadar kimyon,
  • 1 çay kaşığı kadar toz karabiber,
  • 1 su bardağı soğuk su

Dana etli güveç tarifi nasıl yapılır?


İlk önce etlerimizi yıkayalım ve düdüklü tencerede 1,5 bardak su ilave edelim. 15-20 dakika kadar pişirelim. Sonra etlerin suyunu süzelim. Patlıcanları soyalım ve tuzlu su dolu kabın içine yemeklik şeklinde doğrayalım. Sonra patatesleri ve kabakları soyalım ve soğuk su dolu bir kabın içine doğrayalım. Daha sonra yeşil biberlerin içlerini çıkarıp yemeklik şeklinde doğrayalım. Soğanı da aynı şekilde yemeklik olarak doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyalım ve küp-küp doğrayalım. Daha sonra sarımsakları kabuklarından ayıklayıp, bir diş sarımsağı doğrayalım. Sonra güvecimizi ocağa alalım ve önce soğanları sıvı yağ da çok az kavuralım.

Daha sonra sırası ile önce dana kuşbaşı etlerimizi koyalım. Sonra üzerine patatesleri ve kabakları koyalım. Bu aşamada yeşil biberin yarısını, tuzun yarısını, kimyon, karabiberi ve de domatesin yarısını ilave edelim. Her sırayı muntazam bir şekilde kaşıkla düzelterek sebzeleri ilave edelim. Domatesten sonra patlıcanları, sonra kalan yeşil biberleri ve en üstüne de kalan domatesleri her tarafı örtülecek şekilde yayalım. Daha sonra kalan tuzu ilave edelim. Sonra 1 su bardağı soğuk su ile inceltilmiş salçayı ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve orta hareketli ocağa koyalım. Kaynamaya başlayınca en ufak ocağa ve en kısık ayara getirelim. Kapağı kapalı bir şekilde 45-50 dakika daha pişirelim. Dana etli güveç yemeğini en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yaparsanız daha lezzetli oluyor.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 11:17:01
Dana Etli Güveç ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Dana Etli Güveç Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Dana Etli Güveç"
İlk defa deniyoruz inşallah güzel olur
Hilmi Sandal . 06.05.2018
CEVAP YAZ
Güveç İlk Kullanımı
Güveç İlk Kullanımı
Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretilir. Değişik boyutlarda, tencere, tepsi gibi şekillerde olabilir. Hatta tek kişilik güveçlerde...
Fırında Güveç
Fırında Güveç
Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan yemekler fırında da ocakta da pişirildiğinde tadına doyum olmaz harika bir lezzet ortaya çıkıyo...
Küçük Güveçte Et
Küçük Güveçte Et
Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşsiz bir lezzet olarak hazırlanacak bir ana yemektir. Güveç içerisinde yapılan yemekler diğer y...
Çömlekte Güveç
Çömlekte Güveç
Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bir lezzet katması önemli bir gerçektir. Çömlek sayesinde yemekte değişik bir aroma ve bir tat ...
Patlıcan Güveç
Patlıcan Güveç
Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat bulunmaktadır. Vitamin içeriği bakımından 100 gram patlıcanda, 0,4 miligram B1 vitamini, 0.5 m...
Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi
Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi
Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda yaşayan birçok çeşidi bulunur. Boyları yaklaşık olarak 1 cm'den 30 cm'e kadar değiş...
Tencerede Güveç
Tencerede Güveç
Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencerede de istenilen lezzete ulaşılabileceği doğrudur. Şimdi sizlerle tencerede güveç nasıl yapılır paylaşacağım...
Güveçte Et Yemekleri
Güveçte Et Yemekleri
Güveçte et yemekleri hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebzeler, et ve baharatlar ile eşsiz bir lezzet olarak hazırlanan bir ana yemektir. Güveç içerisi...
Ocakta Güveç
Ocakta Güveç
Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden lezzetli olur. Yanına yapılan bir pilav ve ayran ile güzel bir akşam yemeği menüsü hazırlayabi...
Taş Fırında Güveç Tarifi
Taş Fırında Güveç Tarifi
Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveci odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat kendi buharıyla yavaş yavaş pişer. Taş fırında güveçte önemli nokta etin güvece koymadan önce e...
Düdüklüde Güveç Tarifi
Düdüklüde Güveç Tarifi
Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için yapılmış olan toprak tencerelerde pişirildiği gibi, mutfaklarda hemen herkesin çok rahat kullanabi...
Etli Mantarlı Güveç
Etli Mantarlı Güveç
Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşikardır. Çünkü pişirme süresinin uzun olması çalışan hanımlar için ekstra bir zaman gerektirmektedi...

 

Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Patlıcan Güveç
Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi
Tencerede Güveç
Güveçte Et Yemekleri
Ocakta Güveç
Taş Fırında Güveç Tarifi
Düdüklüde Güveç Tarifi
Etli Mantarlı Güveç
Fırında Tavuk Güveç
Güveç
Patatesli Güveç Tarifi
Güveçte Et Sote
Arpacık Soğanlı Güveç
Fırında Patlıcan Güveç
Güveç Tatlıları
Fırında Dana Etli Güveç Tarifi
Güveç Kebabı
Kaburga Güveç Tarifi
Fırında Kuzu Güveç
Dana Kuşbaşı Güveç
Kıymalı Güveç Tarifi
Tavada Güveç
Güveçte Kavurma
Güveçte Patlıcan Kebabı
Kiremit Güveç
Popüler İçerik
Fırında Tavuk Güveç
Fırında Tavuk Güveç
Fırında tavuk güveç, hem lezzetli bir tavuk yemeği, hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişiri...
Güveç
Güveç
Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabilece...
Patatesli Güveç Tarifi
Patatesli Güveç Tarifi
Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan...
Güveçte Et Sote
Güveçte Et Sote
Güveçte Et Sote;  Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugünde güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz.Hemen tarifimi vermeye ...
Arpacık Soğanlı Güveç
Arpacık Soğanlı Güveç
Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlay...
Fırında Patlıcan Güveç
Fırında Patlıcan Güveç
Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güv...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024