guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Türlü Güveç

Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor helede odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yinede kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok lezzetli hemde çok sağlıklı bir güveç yemeğidir. Özellikle de sebze sevmeyen kişiler için harika bir tarif sebze sevmeyen kişiler bile emin olun ki bayılarak yiyeceklerdir. Güveçte türlü yemeğinin yapımı da oldukça kolay olduğundan dolayı akşam yemeklerinde de yapabilirsiniz. Tabii pişme süresi biraz uzun olduğundan dolayı akşam yemeği vaktine göre kendinizi ayarlayın. 

Türlü Güveç İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • Bir su bardağı kadar su
  • 500 gram kadar kuşbaşı kuzu veya dana eti
  • Altı adet çarliston biber
  • On tane arpacık soğan
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Üç tane büyük boy domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay kaşığı kadar karabiber
  • İki tane kabak
  • Bir silme yemek kaşığı tuz
  • İki tane patlıcan
  • Bir çorba kaşığı biber salçası
  • İki tane orta boy patates
  • 4 diş sarımsak
  • 10-15 tane taze fasulye
Türlü Güveç Yapılışı

Bu enfes güveç yemeği için öncelikle kullanacağınız etleri bir tencere içine alın et suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Türlü Güveç

Daha sonra tam on dakika kadar az yağ içinde kavurun ve üstüne salçasını da ilave edin salça ile de biraz kavurun. kavrulan karışımın üstüne suyu da ilave ederek etleri pişmeye bırakın. Daha sonra güveçte türlü için kullanacağınız tüm sebzeleri önce iyice yıkayın patlıcanları alacalı soyun, kabaklarında kabuklarını soyun son olarak patateslerinde kabuklarını soyun. Taze fasulyenin de kılçıklarını temizleyin ve kuşbaşı, kuşbaşı doğrayın. Boyutları et ile aynı olsun güvecin içine ilk önce taze fasulyeyi, patatesi, kabağı, patlıcanı en son biberi olacak biçimde sırası ile dizin. Sonra domatesleri yıkayın kabuklarını soyun ve yine kuşbaşı doğrayın veya rendeleyin size kalmış domatesleri de koyun. Sarımsakların ve arpacık soğanların da kabuklarını soyun ve onları da ilave edin en son olarak da etleri ilave edin. Eti de koyduktan sonra baharatlar ve tuzu da ilave edin ve güvecin kapağını kapatın. Güveçte türlü yemeği kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonrada kısık ateş üstünde tam bir saat kadar pişirin. Pişen güveçte türlü yemeğini sıcak, yanında isteğe bağlı yoğurt veya cacık ile servis edin. 

Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 11:16:50

Türlü Güveç Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Türlü Güveç"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugünde sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık..        ...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıym...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...

Mantar Güveç

Mantar Güveç; Değerli arkadaşlar mantarın pek çok pişirme yöntemi var. Bunlar arasında en lezzetli olanlarından biride mantar güveçtir. Fırında üstü kaşar peynirli olarak hazırladığımız mantar güvecin tadına doyamayacaksınız. Elin...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018