guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Pide Güveç Tarifi

Pide güveç tarifi, evde çok kolay yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli ve vitamin kaynağıdır. Pide güveç aynı zamanda oldukça doyurucu olup, besleyici ve enerji verir. İlk önce göze sonra mideye hitap etmektedir. Büyükten küçüğe herkesin iştahla yiyeceği çok lezzetli bir yemektir. Misafirlerinize kolayca hazırlayıp ikram edebileceğiniz çok güzel bir hamur işidir. Türk mutfağının vazgeçilmez bir tadıdır. Pide güvecin yanında çoban salata ve ayranda çok güzel gitmektedir. Pidenin bir çok çeşidi vardır fakat pide güveç daha çok tercih edilmektedir. Özellikle davetlerde ve ramazan aylarında ikram edilen vazgeçilmez bir lezzettir.

Pide güveç tarifi için gerekli malzemeler;
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Alabildiği kadar un
İç malzemeleri;
  • 250 gr. kıyma
  • 3 adet orta boy domates
  • Bir adet büyük boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Kırmızı biber ve karabiber
  • Tuz
Pide güveç tarifi hazırlanışı; öncelikle hamuru yoğurmak için hamur malzemelerini bir kabın içine alalım. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş dökerek yoğuralım. Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım ve yoğurma işlemi bittikten sonra dinlenmesi için bir kenara koyalım. Diğer taraftan iç malzemelerini hazırlayalım.
Pide Güveç Tarifi

İç malzemesi için bir adet orta boy kuru soğanı ince ince küp şeklinde doğrayalım. Soğanı kıyma üzerine ekleyelim ve biraz yoğuralım. Daha sonra domatesleri rendeleyelim, yarım demet maydanozu ince ince kıyalım. Domates rendesini ve maydanozu da kıyma üzerine ekleyerek beraber malzemeleri karıştıralım. İçine tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi de ekleyerek birlikte harmanlayalım. Bu arada domates çok sulu ise suyunu malzeme içine eklemeyelim. Diğer taraftan fırını 200 dereceye ayarlayarak ön ısıtma yapalım. Daha sonra hamuru 10 tane eşit bezeye ayıralım. Her bir bezeyi hafif altına un serpiştirerek oklava yardımı ile uzunlamasına incelterek açalım. Hamuru çok fazla ince yapmayın, yaklaşık bir santim kadar açmanız yeterli olacaktır. Ayırdığımız 10 eşit bezeyi de aynı şekilde bir santim kalınlığında açın. Sonra yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış fırın tepsisine açtığımız hamurları düzgün bir şekilde dizelim. Üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan doldurup önceden ısıtılmış 200 derece fırına verelim. Pidelerin altı kızardığında fırından çıkaralım. Eğer üzerinin tamamen kızarmasını isterseniz hamuru sert olabilir bu yüzden hafif kızarması yeterli olacaktır. Altı hafif pembeleştiğinde pideleri çıkartabiliriz. Pide sıcakken üzerine ince ince doğranmış maydanoz serpiştirip sıcak sıcak tabağa alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 10:58:25

Pide Güveç Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pide Güveç Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Türlü Güveç

Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor helede odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yinede kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...

Kuzu Güveç

Kuzu güveç, özellikle kurban bayramında yapmayı çok sevdiğim yemeklerden biridir. Her zaman yapabilirsiniz ancak o gün yapmak benim için ayrı bir keyif. Et yemekleri güveçte piştiği zaman sanki daha bir başka olmaktadır. Kuzu güve...

Tavuk Güveç

Tavuk güveç, Tavuk güveç bir çok kişinin beğenerek ve severek yediği bir yemektir. Bol miktarda protein içermektedir. Besin değeri oldukça yüksek olan bu yemek güveçte piştiği için çok daha lezzetli bir hal almaktadır. Güveçte piş...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Fırın Güveç

Fırın güveç, fırında güveç en sevilen ve en pratik yemek tariflerindendir. Sebzelerinin ve iç malzemesinin hazırlanıp fırına verilmesi ile yemeğiniz hazır. Tabi içeriğindeki malzemelerin sosunu hazırlamak doğramak işten sayılmaz i...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018