guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kiremit Güveç

Kiremit güveç; Güveç, Türk mutfağının en meşhur vede en çok sevilen yemeklerinin başında gelir. Özellikle yapıldığı kaba göre lezzeti değişen bu yemek mutfakların en gözde yemeğidir. Birçok yörede farklı şekillerde yapılan güveç genellikle toprak kapta yapılır. En çok sevilen şekilleri de toprak ürünlerde yapılan güveçlerdir. Bir çok yerde farklı şekillerde kaplar kullanılsa da günümüzde artık herkes bu kapları tercih ederek kullanmaya başlamıştır. Kiremitte güveç genellikle fırın pişirimlerinde kullanılır. Buda evde olan hazır fırınlardan ziyade ekmek yani taş fırınlardır. Bu fırın ateşinin yemeğin pişmesi kattığı lezzet kiremitte güvecin asıl lezzetini verir. Gelelim yemeğimizin tarifine..

Kiremit güveç malzemeleri;
  • İki adet yerli patlıcan,
  • İki baş kuru soğan büyük,
  • Yarım kilogram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • İki adet patates,
  • Bir baş sarımsak
  • 4-5 adet kırmızı ve yeşil biber,
  • Beş adet domates yerli olması lezzetini arttırır.
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik,
  • İki kaşık tereyağ,
Kiremit güveç yapılışı;

Öncelikle kuşbaşı etlerin ikiye kesilerek biraz daha küçültülmesi sağlanır
Kiremit Güveç

Böylelikle önceden kavurmaya gerek kalmaz. Bu arada kiremit eritilmiş kuyruk yağı ile kiremit iyice yağlanır. Böylelikle hem yemeğin lezzetine lezzet katmış olursunuz. Hemde pişme esnasında yanmasını vede yapışmasını engellemiş olursunuz. Daha sonra sebzelerin ince ince doğrama işlemleri yapılır. Sarımsaklar ister ikiye kesilmiş isterseniz de tüm tüm atılabilmektedir. Tercihe bağlıdır. Daha sonra kiremit içerisine önce kuşbaşı etler yerleştirilir. Üzerine patates ve patlıcanlar eklendikten sonra aralara sarımsakların bir kısmı atılır veya serpiştirilir. Daha sonrasında domatesler yerleştirilir ve yine biraz biber ve soğan yerleştirilir ve en son olarak da tekrar bir domates, biber ve soğan dökülerek en son üzerine sulandırılmış biber salçası içerisine baharatlar atılarak iyice karıştırılır ve hepsinin en üstüne dökülür. Daha sonra kiremit güvecin yanmadan pişebilmesi için üzeri alüminyum folyo ile kapatılır ve bir kürdan yardımıyla hava alabilmesi için taş fırında ilk 15 dakikadan sonra delikler açılarak pişirilmesi gerekir. Ortalama olarak yarım saatte kiremitteki güveç hazır ve servis edilebilir hale gelir. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 04.10.2016 18:45:19

Kiremit Güveç Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kiremit Güveç"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugünde sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık..        ...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıym...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...

Mantar Güveç

Mantar Güveç; Değerli arkadaşlar mantarın pek çok pişirme yöntemi var. Bunlar arasında en lezzetli olanlarından biride mantar güveçtir. Fırında üstü kaşar peynirli olarak hazırladığımız mantar güvecin tadına doyamayacaksınız. Elin...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018