guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Güveçte Balık

Güveçte Balık, Balık, sadece suda yaşayan ve solungaçları ile nefes alan bir canlı türüdür. Balık denilince ilk akla gelen elbette ki balıktan yapılan yemek türleridir. Özellikle 3 tarafı denizler ile çevrili olan ülkemizde balık ve balıktan yapılan yemek ve mezeler çok tüketilir. Her bölgeye ve denize ait balık türleri ve bunların yemekleri bulunmaktadır. Özellikle Karadeniz bölgesinde çıkan hamsi nin yemeği, tatlısı, pilavı, ve hatta turşusu bile yapılmaktadır. Ülkemizde en çok yemeği yapılan balık türleri ise; hamsi, barbun, keserbaş, lüfer, istavrit, palamut, levrek, çipura, lagos, halili, kalkan, fener, mercan, sardalya, uskumru dur. Göl ve akarsularda yaşayan ve yemekleri yapılan en önemli balık türleri ise alabalık, sazan, aynalısazan dır.
Hem sağlıklı hemde lezzetli bir canlı olan balık, küçük büyük demeden herkesin haftada en az bir kez tüketmesi gereken bir besindir. Beslenme yönünden çok önemli bir besin olan balık da, B grubu vitaminlerinden riboflavin (B2), tiamin (B1), niasin (B3), B6 vitamini (pridoksin) ve B12 vitamininin ve yağda eriyen vitaminlerden D ve A vitaminlerinin en iyi kaynağı olarak kabul edilmektedirler.
Güveçte Balık

100 gram balık tüketiminde özellikle A vitamini (retinol) gereksiniminin yüzde 10-15’ini karşılanmaktadır. 

Güveçte balık için Malzemeler
  • 1 adet balık 
  • 1 soğan
  • 7-8 adet çeri domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Güveçte balık hazırlanışı; Orta boydaki balığımızı temizliyoruz sonra üzerine çizik atarak kafasını kesiyoruz (güvece sığdırabilecek iseniz kafası kalabilir). Tuzlayarak, güveç kabına yerleştiriyoruz yarım halka doğranmış soğanların bir kısmını içine kalan kısmını ve kalan malzemelerin hepsini balığın etrafına diziyoruz. Tekrar üzerine tuz atıp zeytin yağını gezdirerek üzerini folyo ile sararak birkaç tane hava deliği açıp önceden ısıtılan 200 derece fırına katıyoruz. Yarım saat sonra folyoyu açarak tekrar pişmeye devam ediyoruz. Son 10 dakika güvecimizin içerisine tere yağını bırakarak pişme süresinin tamamlıyoruz. Suyu ve tereyağı ile beraber enfes olmaktadır. Kişi başı 1 güveç önerilmektedir.

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:30:35

Güveçte Balık Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Güveçte Balık"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugünde sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık..        ...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıym...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...

Mantar Güveç

Mantar Güveç; Değerli arkadaşlar mantarın pek çok pişirme yöntemi var. Bunlar arasında en lezzetli olanlarından biride mantar güveçtir. Fırında üstü kaşar peynirli olarak hazırladığımız mantar güvecin tadına doyamayacaksınız. Elin...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018