guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Güveç Türlü Tarifi

Güveç türlü tarifi, Sebze bir çok yemek çeşidinde yer alan oldukça vitaminli bir besindir. Çeşitli sebzeleri çeşitli yemeklerde kullandığımız gibi sadece sebzeden yemek yapabiliriz. Yada bir çok sebzeyi bir araya getirip türlü yapabiliriz. Türlü yemeğini seven bir çok kişinin olduğunu tahmin ediyorum ve türlü yemeğini bir kerede güveçte denemenizi tavsiye ediyorum. Dilerseniz içine bir miktar kuzu eti ve bol çeşitli sebzelerle oldukça vitaminli bir güveç türlü yapabilirsiniz. Sorun güveçte türlü nasıl hazırlanır ise onuda sizlerle paylaştığım tarife göre hazırlayabilirsiniz.

Güveç türlü için gerekli malzemeler:
  • 250 gram kuşbaşı et,
  • 3 adet patlıcan,
  • 300 gram taze fasulye,
  • 2 adet patates,
  • 3 adet domates,
  • 3 adet sivri biber,
  • 1 adet kabak,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 5-6 diş sarımsak,
  • 1 fincan zeytin yağ,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı kara biber,
Hazırlanışı: Öncelikle Güveci tertemiz yıkayıp kuruluyoruz. Ardından soyup ince ince söğüş olarak doğradığımız soğanları güvecin alt kısmına diziyoruz ardından kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri dizip etlere geçiyoruz.
Güveç Türlü Tarifi

Etleri bir güzel yıkayıp doğradığımız domateslerin üzerine diziyoruz. Daha sonra temizleyip doğradığımız taze fasulyeleri yıkayıp etlerin üzerine diziyoruz. Sırayla dizdiğimiz sebzelerde sıra patlıcana geldi çizgi çizgi soyup kup kup doğradığımız patlıcanları taze fasulyenin üzerine diziyoruz. Bu arada sivri biberleri ve sarımsakları dizdiğimiz sebzelerin aralarına doğrayarak serpiyoruz. Dörde bölük küp küp doğradığımız kabakları dizip patateslere geçiyoruz. Soyup doğradığımız patatesleri dizince sosunu hazırlıyoruz. Sosu için derin bir kaseye bir fincan yağı, biber ve domates salçalarını, kara biberi, pul biberi, tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosu güveçteki sebzelerin üzerine gezdirip sos kasesine 1,5 su bardağı suyu koyuyoruz ve onuda güvece döküyoruz. Son olarak dilerseniz halka halka dilimlediğiniz domatesleri güveçteki sebzelerin üzerine dizip varsa güvecin kendi kapağı ile yoksa folyo ile güvecin ağzını kapatıyoruz. Mümkünse taç pişirim fırınlarına gönderip güveç türlüyü orada pişire bilirsiniz mümkün değilse evde ocakta veya fırında pişire bilirsiniz. Ocak pişirecekseniz kısık ateşte yaklaşık 2,5 saat pişirmeniz gerekecektir. Fırında pişirim için 200 derece fırında 2 saat pişirmelisiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.04.2016 14:18:16

Güveç Türlü Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Güveç Türlü Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugünde sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık..        ...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıym...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...

Mantar Güveç

Mantar Güveç; Değerli arkadaşlar mantarın pek çok pişirme yöntemi var. Bunlar arasında en lezzetli olanlarından biride mantar güveçtir. Fırında üstü kaşar peynirli olarak hazırladığımız mantar güvecin tadına doyamayacaksınız. Elin...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018