guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Fırında Mantar Güveç

Fırında mantar güveç, Fırın yemekleri herkesin severek yediği ve neredeyse her evde yapılan yemeklerdir.Fırın yemekleri en lezzetli yemeklerdendir benim için. Çünkü gerçekten hem çok kolay gelmiştir ve gerçekten yapımı çok basit olan yemeklerdendir. Fırın yemekleri rahatlık ile evinize gelen her misafire yapabilirsiniz. Sadece misafirlerinize değil elbette kendi ev halkınıza da yapabilirsiniz. Fırın yemeklerini ister öğle yemeğine ister akşam yemeğine yapabilir yanına bir çeşit pilav, bir çeşit salata veya herhangi bir meze ile masanızı hazırlayabilirsiniz. Bende bugün sizlere fırın yemekleri arasında favorim olan bir yemek tarifi vereceğim. Mantar aslında herkes tarafından çok sevilmez yani tercih edilmez ancak fırın yemeklerine gerçekten çok yakışıyor. Farklı bir aroma bir tat veriyor yemeklere. Sevmeyenlerin bile fark etmeden yiyeceği bir tarif fırında mantar güveç. O zaman şimdiden kolay gelsin sizlere.
Fırında mantar güveç için gerekli olan malzemeler
  • 1 paket kültür mantarı
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz 
  • Karabiber
Fırında mantar güveç yapımı

İlk olarak kültür mantarını temiz ve iyi bir şekilde yıkayın.
Fırında Mantar Güveç

Daha sonra bir teflon tavaya ilk olarak biberlerin hepsini ne çok büyük ne de çok küçük olacak şekilde doğrayın ve yağ ile beraber tavaya koyun ve yavaş yavaş kavrulmasını bekleyin. Biberler biraz kavrulduktan sonra kuru soğanı da yemeklik yani küp küp olacak şekilde doğrayın ve biberlere ekleyin ve bir süre daha kavrulmasını bekleyin. Kuru soğanlar hafif pembe olmaya başladıktan sonra 1 diş sarımsağı da minik minik doğrayıp ekleyin. En son olarak ise mantarları 3-4 parçaya böldükten sonra tavaya ekleyin.Mantarlar ilk olarak suyunu bırakacaktır. Mantarlar suyunu saldıktan sonra tuzunu ve karabiberini de ekleyin ve ocağın altını kısın. Bu aşamada mantarlar saldığı suyu yavaş yavaş çekecektir. Tüm malzemeler sotelendikten sonra yalnız çok fazla pişirmeyin çünkü bir süre de fırında pişecek. Mantar sotelendikten sonra ocağın altını kapatın ve sotelediğiniz yemeği bir kenara alın ve o sırada güvecin içerisine bir miktar yağ sürüp yağlayın. Yağladıktan sonra hafif pişirdiğiniz malzemeleri eşit miktarda güveçlere koyun ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine kaşar peynir serpip peynir kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:31:05

Fırında Mantar Güveç Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fırında Mantar Güveç"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Türlü Güveç

Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor helede odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yinede kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...

Kuzu Güveç

Kuzu güveç, özellikle kurban bayramında yapmayı çok sevdiğim yemeklerden biridir. Her zaman yapabilirsiniz ancak o gün yapmak benim için ayrı bir keyif. Et yemekleri güveçte piştiği zaman sanki daha bir başka olmaktadır. Kuzu güve...

Tavuk Güveç

Tavuk güveç, Tavuk güveç bir çok kişinin beğenerek ve severek yediği bir yemektir. Bol miktarda protein içermektedir. Besin değeri oldukça yüksek olan bu yemek güveçte piştiği için çok daha lezzetli bir hal almaktadır. Güveçte piş...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Fırın Güveç

Fırın güveç, fırında güveç en sevilen ve en pratik yemek tariflerindendir. Sebzelerinin ve iç malzemesinin hazırlanıp fırına verilmesi ile yemeğiniz hazır. Tabi içeriğindeki malzemelerin sosunu hazırlamak doğramak işten sayılmaz i...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018