guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Fırında Güveçte Tavuk

Fırında Güveçte Tavuk, Etli yemekler her mutfakta yapılır. Türk mutfağında en çok kırmızı et tüketilmektedir. Kırmızı etin tadı vazgeçilmezdir ama beyaz et de tüketmememiz gerekir. Hem beyaz et, kırmızı etten daha ucuzdur. Beyaz etinde lezzeti çok güzel olur. Tavuk etiyle de çeşit çeşit yemekler yapılır. Hepside birbirinden lezzetli olur. Güveç denildiği zaman aklımıza en ilk kırmızı et ile yapılan yemekler gelir. Biz bugün değişik olarak tavuklu güveç yapalım. 

Fırında güveçte tavuk tarifi

Malzemeler
  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 1 paket mantar
  • 4 tane domates
  • 1 tane havuç
  • 2 tane kırmızı biber
  • 1 kase bezelye
  • 2 baş iri boy soğan
  • 2, 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Biraz sıvı yağ
Beşamel sos için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 150 gram kaşar peynir
Yapılışı: Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayalım ve bir tencerenin içine sıvı yağ ekleyerek, tavuk etlerini üzerine ekleyelim.
Fırında Güveçte Tavuk

Sonra ocağa alıp kavurmaya başlayalım. Sarımsakların ve soğanların kabuğunu soyup küp küp doğrayalım ve etin üzerine ilave edelim. Kavurma işlemine devam edelim. Sonra havuçları da küp küp doğrayıp üzerine ilave edelim. Mantarları da temizleyip irice doğrayalım, kırmızı biberleri de küp küp doğrayıp tencereye alalım. Domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğrayalım, bezelyeyi de alıp içine ilave edelim. Son olarak karabiber ve tuzunu da ekleyip kavurmaya devam edelim. Biraz pişirdikten sonra ocağı kapatalım.

Bir fırın tepsisinin içine minik güveç kaplarımızı dizelim. Sonrada hazırladığımız tavuğu içine eşit miktarda koyalım. Sonra beşamel sosu hazırlayalım. Beşamel sos için tere yağı bir tencereye koyalım, sonra unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım. Üzerine yavaş yavaş sütünü döküp karıştırarak pişirelim. Sonra tuzunu ve karabiberini de ekleyelim. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatalım ve tavuğun üzerine dökelim. Daha sonra peynirleri de eşit miktarda güvecin üzerine bırakalım. 180 derecelik fırında peynirler kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra sıcak iken servis yapalım.

Yayınlanma Tarihi : 06.04.2016 14:22:17

Fırında Güveçte Tavuk Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fırında Güveçte Tavuk"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugünde sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık..        ...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıym...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...

Mantar Güveç

Mantar Güveç; Değerli arkadaşlar mantarın pek çok pişirme yöntemi var. Bunlar arasında en lezzetli olanlarından biride mantar güveçtir. Fırında üstü kaşar peynirli olarak hazırladığımız mantar güvecin tadına doyamayacaksınız. Elin...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018