guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Fırında Dana Etli Güveç Tarifi

Fırında Dana Etli Güveç Tarifi, Dana etinin sebzeler ile özleşerek piştiği ve toprağın doğal yapısı ile hazırlanan ve mis gibi toprak kokusu ile pişen güveç yemeğinin tadını ve lezzetini bilmeyen yoktur. Geçmişi Osmanlı Türk Mutfağına dayanan ve günümüze kadar atalarımızdan bugünlere kadar gelen güveç yemeğinin sebzelerin içindeki vitamini kaybettirmeden pişirdiği bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Sağlıklı bir yaşam ve beslenme için gerekli olan şartlardan biri de toprak yapısından oluşan güveçtir. Şimdi sizlerle Fırında Dana Etli Güveç tarifini paylaşıyorum. Şimdiden Kolay Gelsin.

Fırında Dana Etli Güveç Tarifi Malzemeler:
  • 500 gram kuşbaşı dana eti (yağsız)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su (salçaları eritmek için)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Bir tutam toz kırmızı biber
  • Bir çay kaşığı Karabiber
  • Bir tatlı kaşığı tuz
Fırında Dana Etli Güveç Tarifi Yapılışı:

Dana etini öncelikle geniş bir tencereye alıp yıkayalım ve suyunu çok süzmeden kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
Fırında Dana Etli Güveç Tarifi

Daha sonra sebzeleri ince ince şerit şeklinde doğrayarak bir tavaya alıp sote edin. Daha sonra güveç içine tere yağını ve biraz sıvı yağını döküp, Üzerine küçük yemeklik soğanları doğrayıp hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra sote ettiğiniz biberleri ekleyin ve üzerine pişen etleri kalan suyu ile birlikte dökün. Daha sonra sıcak su içine domates salçasını ve biber salçası koyup içinde eritin ve daha sonra güvecin içine dökün. Daha sonra tuzunu, karabiberini, kekik ve toz kırmızı biberini ekleyerek üzerini folyo kağıdı ile sarın. Daha sonra varsa güveç kapağını da kapatarak, daha önceden ısıtılan 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 25 dakika kadar yani suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken ve üzeri kızaran güvecin üzerine bir yemek kaşığı daha tereyağı ekledikten sonra tekrar fırına verin ve birkaç dakika kadar daha tereyağı eriyene kadar fırında pişirin. Daha sonra fırından çıkartıp şık servis kabına dökerek sıcak servis edin. Şimdiden Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 12:17:58

Fırında Dana Etli Güveç Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fırında Dana Etli Güveç Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugünde sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık..        ...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıym...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...

Mantar Güveç

Mantar Güveç; Değerli arkadaşlar mantarın pek çok pişirme yöntemi var. Bunlar arasında en lezzetli olanlarından biride mantar güveçtir. Fırında üstü kaşar peynirli olarak hazırladığımız mantar güvecin tadına doyamayacaksınız. Elin...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018