guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Etli Mantarlı Güveç

Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşikardır. Çünkü pişirme süresinin uzun olması çalışan hanımlar için ekstra bir zaman gerektirmektedir. Ama yine de lezzet açısından özel günlerinizdeki yemeklerde kullanmanız şiddetle tavsiye edilir. Etli mantarlı güveç yöresel bir lezzet olup her bölgeden bölgeye değişik özellikler gösterebilmektedir. Bor cam ya da ısıya dayanıklı bir fıın kabı da işimizi halledecektir. O zaman bu leziz tarife hemen geçelim ve hep birlikte pişirelim.

Etli Mantarlı Güveç için gerekli malzeme listesi,    

  • 500 gram et (tercihe göre dana ya da kuzu eti olabilir)
  • 350 gram kültür mantarı
  • 4 adet kırmızı kapya biber
  • 6-7 adet yeşil biber
  • 2 adet yemeklik kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Az miktarda tuz
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıcak su
  • Üzerine serpmek için rendelenmiş kaşar peyniri

Tarifimizin yapılışı,    

Bir düdüklü tencere yardımıyla etleri 15 dakika kesinlikle tuz atmadan haşlamamız yeterli olacaktır. Hem etlerimizin kara suyu çıkacak hem de pişme aşamasında mantarlar çabucak pişip etler sert kalmayacaktır. Haşlanan etleri suyundan süzüyoruz. Etlerimizi bir kenara alalım. Sıra geldi mantarlara. Bildiğiniz gibi mantar suyla temas ettiği zaman hemen kararan bir besindir.

Etli Mantarlı Güveç

. Bu yüzden ben yıkamanızı önermem. Nemli bir kâğıt havlu yardımıyla silebilirsiniz. Ama içinize sinmezse yıkayın. Temizlenen mantarların orta sap kısımları çıkarılarak doğranır. Pişirme kabımıza 1 çay bardağı sıvıyağ koyulur. Yemekli doğranmış kuru soğanlarımız ilave edilir. Kırmızı kapya biberlerimiz ve yeşil biberlerimizin çekirdeklerini temizledikten sonra ince ince doğrayıp kavrulan soğana ilave edelim. Aynı şekilde sarımsakları da minik, minik doğrayalım ilave edelim. 

Bu aşamada domatesi eklemeden önce domates ve biber salçalarını karışıma ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar çevirelim. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri de ekledikten sonra domateslerin tadının çıkması için 5 dakika kadar kısık ateşte harmanlayalım. Artık mantarları da ilave etmenin zamanı geldi. Mantarlar eklendikten sonra ilk etapta suyunu bırakacaktır suyunu çekinceye kadar ağzı kapalı olarak pişirmeye devam edelim. Suyunu çeken mantarlara baharatlarımızı ve tuzu atalım. Etleri de ilave ettikten sonra yarım su bardağından biraz fazla sıcak suyu karışıma ilave edelim. Aşağı yukarı yarım saat daha pişirelim. Bütün malzemeler birbiriyle özleşsin. Yemeğimiz ne çok sulu ne de susuz olacağından dolayı az gelirse sıcak su ilave edebiliriz. Bu şekilde pişen yemeğimizi istersek minik güveç kaplarında istersek bir fırın kabında önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınına alalım. Üzerleri kızarana kadar pişirelim. Yemeğin fırından çıkmasına 5 dakika kalınca arzu edersek üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebiliriz. Bu şekilde daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 10:30:21

Etli Mantarlı Güveç Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Etli Mantarlı Güveç"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugünde sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık..        ...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıym...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...

Mantar Güveç

Mantar Güveç; Değerli arkadaşlar mantarın pek çok pişirme yöntemi var. Bunlar arasında en lezzetli olanlarından biride mantar güveçtir. Fırında üstü kaşar peynirli olarak hazırladığımız mantar güvecin tadına doyamayacaksınız. Elin...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018