guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti güveçte yapalım. Ayrıca herkes tarafından özellikle bayanlar tarafından yapılan ve ev halkı tarafından tüketilen güveçte etin et lezzetini ikiye katladığını bilmeyen yoktur. Evet şimdi adeta lokum kıvamına gelen güveçte et sote için gerekli malzemeler ve yapılışından bahsedelim.

Et Sote Güveçte İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 500 gram kuşbaşı et (yağsız)
  • 1 adet yeşil sivri biber 
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Et Sote Güveçte Yapılışı

Et sote güveçte için alınan kuş başı etlerimizi tencere içerisine alın (düdüklü tencere olması daha uygun olacaktır) daha sonra tencere içerisine konulan kuş başı etlerin üstüne çıkacak şekilde tenceremize su ekleyelim ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar etlerimizi haşlayalım.
Et Sote Güveçte

Daha sonra et sote güveçte için hazırlanan yeşil biber ve koru soğanımızı temizleyerek küp, küp doğrayalım. Doğranan biber ve kuru soğanımızı teflon tavamızda çok az miktar sıvı yağı ile kısık ateşte 5 dakika kadar kavuralım. Daha sonra tenceremiz de haşlanan kuşbaşı etlerimiz de alarak tavamızın üzerine ilave edelim 10 dakika kadar kavuralım. Daha sonra önceden doğradığımız domatesi ve biber salçamızı da etimizin üzerine ilave ederek kavurmaya devam edelim. Kavrulan malzemelerimizin üzerine son olarak tuz, karabiber, pul biber ve kekiğimizi de ilave ederek 2-3 dakika kadar daha kavurun ve ocaktan alın. Hazırlanan et sote malzemelerini hazırlamış olduğunuz güveçlerin içerisine eşit şekilde paylaştırın. Ve üzerine tencerede haşlanan kuşbaşı etlerin suyundan göz kararı çok fazla olmayacak şekilde güveçlerin üzerine ilave edin. Son olarak önceden 180 derecede hazırlanan fırın içerisine güveçleri yerleştir 10 dakika kadar pişirin et sote güveçte yemeğiniz hazırdır. sıcak servis edin.

Afiyet olsun.










Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:38:15

Et Sote Güveçte Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Et Sote Güveçte"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugünde sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık..        ...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıym...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...

Mantar Güveç

Mantar Güveç; Değerli arkadaşlar mantarın pek çok pişirme yöntemi var. Bunlar arasında en lezzetli olanlarından biride mantar güveçtir. Fırında üstü kaşar peynirli olarak hazırladığımız mantar güvecin tadına doyamayacaksınız. Elin...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018