Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Düdüklüde Güveç Tarifi

Düdüklüde Güveç Tarifi

Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için yapılmış olan toprak tencerelerde pişirildiği gibi, mutfaklarda hemen herkesin çok rahat kullanabildiği düdüklü tencerelerde de pişirilmektedir. Düdüklü tencerede güveç yemeği pişirmek kendi buharı ile pişiyor olduğundan dolayı hem daha lezzetli hem de daha hızlı olduğundan dolayı tercih edilmektedir.

Düdüklüde Güveç Malzemeleri

  • Yaklaşık 500 gr kemikli et (Tercihen kuzu kaburga),
  • 1 kg kemer patlıcan,
  • Yaklaşık 400 gr domates,
  • 2 tane orta boy kuru soğan,
  • Orta boy bir baş kuru sarımsak,
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 2 yemek kaşığı salça (Tercihen biber salçası),
  • Pul biber (Kırmızı),
  • Karabiber,
  • Tuz.

Düdüklüde Güveç Yemeği Nasıl Yapılır?


Öncelikle taze ve az yağlı olan tercihen kuzu kaburga etlerimizi su ile yıkıyoruz. Düdüklü tenceremizin alt kısmına tüm kemikli etlerimizi yerleştiriyoruz. Düdüklü tencere dibini hafif sıvı yağ ile yağlamamız etlerin yapışmasını önleyecektir. Tenceremize yerleştirdiğimiz etlerimizin üzerine sıra ile sebzelerimizi ve diğer malzemelerimizi yerleştirmeye başlıyoruz. Etleri dizdikten sonra üzerlerine küp şeklinde doğradığımız patlıcanlarımızı ekliyoruz. Patlıcanların üzerine domateslerimizi yemeklik şekilde doğrayarak ekledikten sonra sarımsaklarımızı soyup tüm şekilde dağıtarak ekliyoruz. Biber salçamızı bir kâsede az su ekleyerek özleştirip tenceremizin içerisindeki malzemelerin üzerinde gezdiriyoruz. Son olarak baharatlarımızı yani kırmızı pul biber, kara biber ve tuzumuzu ekliyoruz. Düdüklü tenceremizin kapağının sıkıca kapandığına emin olarak önce yüksek ateşte 10 dk. Pişirip, kısık ateşe alarak pişmesini bekliyoruz. Pişme süreci yaklaşık 30 dakikadır. Pişme işlemi bittikten sonra ocaktan alarak diğer tüm düdüklü tencerede yemek pişirimlerinden sonra yapılan tencere açma yöntemi ile güvenli biçimde tenceremizi açıyoruz. Tercihen ahşap kaşıkla yemeği ezmeden servis edebiliriz.

Düdüklüde Güveç Pişiriminde Önemli Hususlar


Düdüklü tencerede güveç yapmadan önce muhakkak tencere dibini hafif sıvı yağ ile yağlamamız yemeğin yapışmasını önleyecektir. Etleri en alta dizmemizin sebebi hem etin pişme sürecinin diğerlerinden daha fazla olması hem de etin lezzetinin diğer besinlere geçerek daha lezzetli pişmesini sağlamaktır. İsteğe göre, düdüklü tenceremizi ateşe koymadan önce birkaç parça katı yağ ekleyebiliriz. Bu işlem yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ayrıca düdüklüde güveç yemeği için kullanılan domateslerin aşırı sulu olmaması yemeğin özleşmesini arttıracağından rendeleme işlemini yapmamanız daha iyi olacaktır.
Son Güncelleme : 21.01.2024 19:43:40
Düdüklüde Güveç Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Düdüklüde Güveç Tarifi Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Düdüklüde Güveç Tarifi"
Yaptım cok guzel oldu .teşekkurler
Bahattin . 14.09.2017
CEVAP YAZ
Güveç İlk Kullanımı
Güveç İlk Kullanımı
Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretilir. Değişik boyutlarda, tencere, tepsi gibi şekillerde olabilir. Hatta tek kişilik güveçlerde...
Fırında Güveç
Fırında Güveç
Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan yemekler fırında da ocakta da pişirildiğinde tadına doyum olmaz harika bir lezzet ortaya çıkıyo...
Dana Etli Güveç
Dana Etli Güveç
Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri lokum gibi tadı da harika oluyor. Herkes dana etli güveci çok seviyor. Bol vitaminli, mineralli v...
Küçük Güveçte Et
Küçük Güveçte Et
Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşsiz bir lezzet olarak hazırlanacak bir ana yemektir. Güveç içerisinde yapılan yemekler diğer y...
Çömlekte Güveç
Çömlekte Güveç
Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bir lezzet katması önemli bir gerçektir. Çömlek sayesinde yemekte değişik bir aroma ve bir tat ...
Patlıcan Güveç
Patlıcan Güveç
Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat bulunmaktadır. Vitamin içeriği bakımından 100 gram patlıcanda, 0,4 miligram B1 vitamini, 0.5 m...
Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi
Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi
Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda yaşayan birçok çeşidi bulunur. Boyları yaklaşık olarak 1 cm'den 30 cm'e kadar değiş...
Tencerede Güveç
Tencerede Güveç
Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencerede de istenilen lezzete ulaşılabileceği doğrudur. Şimdi sizlerle tencerede güveç nasıl yapılır paylaşacağım...
Güveçte Et Yemekleri
Güveçte Et Yemekleri
Güveçte et yemekleri hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebzeler, et ve baharatlar ile eşsiz bir lezzet olarak hazırlanan bir ana yemektir. Güveç içerisi...
Ocakta Güveç
Ocakta Güveç
Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden lezzetli olur. Yanına yapılan bir pilav ve ayran ile güzel bir akşam yemeği menüsü hazırlayabi...
Taş Fırında Güveç Tarifi
Taş Fırında Güveç Tarifi
Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveci odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat kendi buharıyla yavaş yavaş pişer. Taş fırında güveçte önemli nokta etin güvece koymadan önce e...
Etli Mantarlı Güveç
Etli Mantarlı Güveç
Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşikardır. Çünkü pişirme süresinin uzun olması çalışan hanımlar için ekstra bir zaman gerektirmektedi...

 

Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Patlıcan Güveç
Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi
Tencerede Güveç
Güveçte Et Yemekleri
Ocakta Güveç
Taş Fırında Güveç Tarifi
Düdüklüde Güveç Tarifi
Etli Mantarlı Güveç
Fırında Tavuk Güveç
Güveç
Patatesli Güveç Tarifi
Güveçte Et Sote
Arpacık Soğanlı Güveç
Fırında Patlıcan Güveç
Güveç Tatlıları
Fırında Dana Etli Güveç Tarifi
Güveç Kebabı
Kaburga Güveç Tarifi
Fırında Kuzu Güveç
Dana Kuşbaşı Güveç
Kıymalı Güveç Tarifi
Tavada Güveç
Güveçte Kavurma
Güveçte Patlıcan Kebabı
Kiremit Güveç
Popüler İçerik
Fırında Tavuk Güveç
Fırında Tavuk Güveç
Fırında tavuk güveç, hem lezzetli bir tavuk yemeği, hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişiri...
Güveç
Güveç
Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabilece...
Patatesli Güveç Tarifi
Patatesli Güveç Tarifi
Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan...
Güveçte Et Sote
Güveçte Et Sote
Güveçte Et Sote;  Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugünde güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz.Hemen tarifimi vermeye ...
Arpacık Soğanlı Güveç
Arpacık Soğanlı Güveç
Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlay...
Fırında Patlıcan Güveç
Fırında Patlıcan Güveç
Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güv...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024