guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi

Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda yaşayan bir çok çeşiti bulunur. Boyları yaklaşık olarak 1 cm’den 30 cm'e kadar değişir. Ülkemizde, Karadeniz dışında kalan tüm denizlerde avlanabilmektedir.  

Karides çok önemli bir protein kaynağıdır ve bu nedenle de çok fazla kolesterol içerir.  Diğer deniz ürünlerine nispeten  diyet yemeklerinde kolestrol sebebiyle pek tercih edilmez. Sadece protein değil,  kalsiyum, omega-3 yağ asitleri, potasyum ve sodyum gibi mineraller yönünden de oldukça zengindir. Ayrıca sahip olduğu zengin omega-3 yağ asitleri sebebiyle beyin fonksiyonlarının düzenli gelişmesini ve çalışmasını sağlar. Tüm yıl boyunca hem donmuş hem de taze olarak tüketilir. Pek çok pişirme yöntemi bulunur. Fakat aralarında en çok tercih edilen pişirme yöntemi, bir kaçı sebze ilavesi ile birlikte yapılan karides güveçtir.

Dondurulmuş karides güveç için malzemeler 

Harcı için,
  • Yarım kg. dondurulmuş karides
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Defne yaprağı 
Üzeri için, 
  • 1 su bardağı kaşar rendesi 
Hazırlanışı

Dondurulmuş karideslerin buzlarının önceden çözülmesine gerek yoktur
Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi

1 litre kaynamış suya 1 yemek kaşığı sirke edilir. Dondurulmuş karidesler kaynayan suya atılır. Yaklaşık 2 yada 3 dakika karidesler suda kaynatılır. Sudan alınan karidesler süzülür ve bir kenara alınır. Soğan küçük küpler halinde doğranır  ve sarımsaklar ince ince kıyılır. Tereyağ ve sıvı yağ eklenmiş tavaya soğan eklenir. Biraz kavrulduktan sonra sarımsaklar eklenir. Sivri biber ve kırmızı biberler ince ince doğranarak ilave edilir. Birkaç dakika sonra kabukları soyulmuş ve küp gibi doğranmış olan domatesler de eklenir. Daha sonra içine süzülen karidesler ve tüm baharatlar eklenir. Baharatlar özdeşleşene kadar bir kaç dakika daha kavrulur. 1 çay bardağı bardağı su ve  birkaç defne yaprağı eklenerek yaklaşık 5-10 dakika kaynatılır. Hazırlanan harç suyunu çekince ocaktan alınır ve Porsiyonluk güveç kaplarının içine paylaştırılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirilir. Pişen güveçler üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek yeniden fırına verilir. Üzerindeki kaşar peynirleri kızarıncaya dek yaklaşık 10 dakika daha pişirilir. Fırından çıkan karides güveçler bir miktar içini çektikten sonra sıcak olarak servis yapılır. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.04.2016 14:20:40

Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Türlü Güveç

Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor helede odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yinede kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...

Kuzu Güveç

Kuzu güveç, özellikle kurban bayramında yapmayı çok sevdiğim yemeklerden biridir. Her zaman yapabilirsiniz ancak o gün yapmak benim için ayrı bir keyif. Et yemekleri güveçte piştiği zaman sanki daha bir başka olmaktadır. Kuzu güve...

Tavuk Güveç

Tavuk güveç, Tavuk güveç bir çok kişinin beğenerek ve severek yediği bir yemektir. Bol miktarda protein içermektedir. Besin değeri oldukça yüksek olan bu yemek güveçte piştiği için çok daha lezzetli bir hal almaktadır. Güveçte piş...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Fırın Güveç

Fırın güveç, fırında güveç en sevilen ve en pratik yemek tariflerindendir. Sebzelerinin ve iç malzemesinin hazırlanıp fırına verilmesi ile yemeğiniz hazır. Tabi içeriğindeki malzemelerin sosunu hazırlamak doğramak işten sayılmaz i...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018